Tuesday, September 28, 2010

"barfot"-løping..

Fant en interessant artikkel om løpesko og "barfot"-sko.. Spesielt interessant at energiforbruket faktisk går ned ved barfotløping, med andre ord kan du løpe fortere og/eller lengre UTEN massevis av demping og pronasjons-det-ene-med-det-andre!

Jeg eier - for første gang på så lenge jeg kan huske - ikke et par Asics Nimbus. Og har det siste drøye året hatt minimalt med fot/ankelplager! Tilfeldighet? Kanskje..

4 comments:

  1. Jeg eier for øyeblikket 2 par Nimbus, 1 par Kayano, 1 par gt2150, 1 par AdiZero, 2 par DS Trainer og ca 5 par ymse løpesko.

    Bottom-line;
    Jeg var enig med Yngve og løp ikke med Nimbus. Så løp jeg (og svømte) med DS i 14 timer, og nå vet jeg ikke hva jeg skal tro.

    Men jeg stikker å prøver et par Vibram Fivefingers en dag, også kjøper du med oppgitt str. fra Aussie.
    Sweet!

    ReplyDelete
  2. Jeg eier 2par Noosa tri, 1 par Nike free run, 1 par DS Racer, 2 par Zoot Ultra, 1 par fivefingers og, som André, en god del par ymse, som er mer hverdags- og klippe-plen-sko. Og så skal jeg kjøpe meg to eller tre par Newton (salg hos all3sports.com!) når mine nåværende Noosa/DS trainer med litt mer farger skal pensjoneres etter neste helgs maratoninnsats..

    Nå sier jeg ikke at man skal gå rett fra en "fulldempa" variant til null demping, støtte sånn over natta. Å venne seg til å faktisk BRUKE musklene i foten og ankelregionen tar tid! Sjøl etter å ha brukt lettvektsko i lengre tid så merker jeg at føttene og leggene blir SLITNE da turene blir lange. Men når kroppen venner seg til det, ser man både mindre skader, og en mer effektivt løpeteknikk.
    I teorien ihvertfall..

    ReplyDelete
  3. Teori er flott...
    Tar du med et par Zoot Ultra til meg, i str. under din, når du kommer hjem....

    Takk!

    ReplyDelete
  4. kan jeg gjøre, blir rundt tusenlappen..

    ReplyDelete