Monday, May 3, 2010

Many zeroes, one hero - på resultatlista

Storm. Kaldt. Våt. Regn, ja til og med snø. Det som høres ut som en perfekt treningsøkt på rulleski en dag seint på høsten var det som folk kalles vårens første klassiker - Enebakk Rundt.

Og det som skulle bli en av Team ZtHs første presentasjon av lagets glans og gloria ble en one-man show. Fire teamryttere plus en innleid skiløper fra det ikke-enda-eksisterende laget Team [V]Intersport var meldt til rittet. To av dem ble skremt av været (kylling;) og klarte ikke å motivere seg over dørstokkmila, nr3 ([V]Intersport-mannen) var kledd for 30° varmere og måtte sendes hjem før han skjalv fra sykkelen og nr4 prøvde heroisk å holde følge med puljen men ble stoppet av en ølflaske i bling-blingen. 

Kort sagt, starten var bra og vi tok det med ro fram til Andre og Torstein fant ut at de måtte hjem, og resten ble en ren æresrunde. Sykling kan være så gøy hvis en først er våt og ligger alene i tre mil med passe motvind. Hadde snittfart 30,5km/t før jeg fant meg en gruppe for å finne meg en gruppe, og klarte det heldighvis også før vi kom på de åpne flatene - det hadde nok vært ganske hard å ligge alene der. Fant meg fire-fem mann så holdt passe fart på flatene, men måtte vekk og videre nå det ble lit mer bakker, hadde bra futt i lårene og lite lyst å kaste bort tid med dem. Etter fem mil, en halv flaske med sand og møkk, en bar og mer tråkking fant jeg en bra gruppe som holdt farten oppe i 32-35 på flatene og koste meg å sitte litt på bussen gjennom Ytre, Indre og Øverste Enebakk. Fant dog at det gikk litt for lett der bak, lite vind og grei fart. Bestemmte meg for å rykke vekk fra en 30-40 mann men måtte fort finne ut at det er en god del vind som en stor pulje skjuler og at det er ganske så hardt alene. Prøvde å krype sammen å ikke ta alt for mye vind, men etter fire fem kilometer ble jeg tatt igjen og hang med til siste bakken før målet. Den ble litt for bratt for de fleste (porno-sykkel er ikke alt), og jeg tok inn 15-20 stykker opp til mål. 

Det var hardt, det var kaldt og det var fryktelig moro. Men på alt som ikke er solskinn og følgebil må det nok til en skiløper til for å forsvare æren;)


@ Andre: Håper du har med ski - her snør det som bare det.

@Yngve Håper IKKE du selger de også;)

3 comments:

  1. Grattis med vel gjennomført!! Selger jo kun for å kjøpe nytt da, har ikke tenkt å slutte å sykle helt ;)

    ReplyDelete
  2. Tenkte på skiene jeg. Sykkelen kan du bare selge;-P

    ReplyDelete
  3. Flott innsats Bjørn!! Jeg fant min beste rolle og valgte fornuftig føler jeg (og André), nemlig som support :D men skal nok få blitt med og rykka litt i bakker i sommer! Så bare pass deg ;p

    ReplyDelete